Jordemoder

Jordemoder Hanne Bech Andersen

Uddannet jordemoder i 2005. Har efterfølgende arbejdet som jordemoder på bl.a. Hvidovre Hospital, Roskilde sygehus, på Grønland og i Norge. Sideløbende studerer Hanne nu på RUC: Kandidat i International Development og sundhedsfremme/sundhedsstrategier.

Jordemoder i A-Fys

Vores jordemoder vil bl.a kunne hjælpe dig med almindelige jordemoderkonsultationer, fødselsforberedelse og barselstilbud.
Måske har du behov for en enkeltstående konsultation, en ”second-opinion” eller måske ønsker du et helt forløb, fordi det giver dig tryghed og kontinuitet.
En privat jordemoder udfører præcis de samme undersøgelser som foregår hos jordemoderen på dit fødested og din vandrejournal bliver også udfyldt herfra.

Jordemoderkonsultation

Individuel jordemoderkonsultation á enten en halv eller en hel times varighed, hvor der tages udgangspunkt i den gravides behov. Første konsultation vil dog altid vare en time. Konsultationen foregår i A-fys, men med mulighed for hjemmekonsultation ved behov.

Konsultationen har fokus på den gravides fysiske og psykiske velbefindende samt ikke mindst barnets trivsel, inklusiv vurdering af barnets størrelse og lejring i livmoderen og bækkenet. Gode råd og konkrete redskaber til at hjælpe baby til optimal indstilling i bækkenet som forberedelse til fødsel. Rebozo er en mexicansk teknik, hvor man ved hjælp af et tørklæde får bækkenet i bevægelse. Det hjælper baby til at rotere sig ned gennem bækkenet på den bedste og letteste måde. Desuden bruges rebozo-metoden til at opnå afspænding og velvære i pauserne mellem veerne. Særligt omkring termin vil rebozo kombineret med hindeløsning være et naturligt redskab til at sætte fødslen i gang. Hindeløsning er en indvendig undersøgelse, hvor fosterhinden løsnes fra muskulaturen omkring livmodermunden. Dette frigiver naturligt hormon og kan være det sidste skub, der sætter fødslen i gang.

Viser baby sig at vende med numsen ned omkring termin, vil rebozo og forskellige lejringsteknikker også være redskaber, der kan hjælpe baby til at vende sig rigtigt.

Ekstra jordemoderkonsultationer tilbydes ved utryghed eller angst for fødslen, med mulighed for individuel fødselsforberedelse.

Udover samtale indeholder jordemoderkonsultationen også:

  • Vurdering af barnets stilling og fosterskøn
  • Lytte hjertelyd
  • Måling af livmoderens størrelse
  • Urinundersøgelse for protein og sukker
  • Blodtryksmåling


Fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse på hold á max 6 par.

Fødselsforberedelse er vigtig. Forskning viser, at gravide der har forberedt sig til fødsel og er positivt indstillet over for det arbejde, kroppen skal præstere under en fødsel, har en bedre oplevelse af fødslen. Fødselsforberedelsen vil forløbe over 4 gange á 2 timer, hvor de gravide og deres partner vil få information om den normale fødsel, de forskellige faser i fødslen og konkrete redskaber til at komme styrket gennem fødselsarbejdet og skabe optimale forhold for en ukompliceret fødsel. Undervisningen vil være en kombination af information og praktiske øvelser i form af vejrtrækning, afspænding, rebozo, bevægelse og lejring. Vi bruger måtter, stole, bolde og tørklæder, så tag gerne behageligt tøj på til at bevæge sig i.


Barselstilbud

Efter fødslen tilbydes efterfødselssamtale i konsultationen hos A-Fys eller i hjemmet, hvor oplevelser i fødslen gennemgås og bearbejdes sammen med kvinden/parret. Vurdering af evt. bristninger og rådgivning om bækkenbundstræning. Samtaler og rådgivning om amning og baby trivsel, den første tid efter fødslen.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan der gives tilskud.